Prostreno.cz

Pražma plněná tymiánem a citróny

Netradičně připravená středomořská pražma s citróny, tymiánem a bílým rumem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 651 kJ / 155 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky10g

Ingredience na

  • 700 g pražmy
  • 1 ks citrónu - nakrájený na plátky
  • 6 lžic citronové šťávy
  • 6 lžic olivového oleje
  • 6 snítek tymiánu
  • 4 snítky zelené petrželky
  • 1.5 lžičky soli
  • 1.5 lžíce kuliček pepře
  • 100 ml bílého rumu
  • Na vymazání
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  1. Očištěné, omyté pražmy osolte (i vevnitř).
  2. Do každé ryby vložte plátky citrónu, snítky tymiánu a petrželky.
  3. Do malé, olejem vymazané misky položte ryby.
  4. V misce prošlehejte olej, citronovou šťávu a rum.
  5. Směsí pokapejte ryby, posypte je pepřem, přikryjte a nechte 2 hodiny v chladu.
  6. Ryby můžete upéct v troubě, v pánvičce na másle, ale připravíte je snadno i na grilu.

TIP:

Pokud použijete přípravě pražmu mraženou, není tak drahá jako chlazená.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,50g
  • Sacharidy:

    111,10g
    • Cukry:

      11,20g
  • Tuky:

    206,10g
  • Vláknina:

    46,00g

Aktivita pro spálení: 155 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení



Podobné recepty

Halibut s máslovou omáčkou

(2 hlasů)
45min
769 kJ

Pstruh s lískovými oříšky

(1 hlasů)
45min
1426 kJ

Rybí filé pečené v listech mangoldu

(1 hlasů)
60min
218 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pražma plněná tymiánem a citróny

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat