Prostreno.cz

Vepřová panenka v rozmarýnové omáčce

Šťavnatá vepřová panenka s rozmarýnovou omáčkou s bílým vínem a houbami.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 582 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • 800 g vepřové panenky
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks šalotky
  • 2 lžíce čerstvého, nasekaného rozmarýnu
  • 250 g nakrájených hub - můžou být žampiony, v létě lesní houby
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml 33% smetany
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejte máslo a olej, přisypte nakrájenou šalotku, přidejte vepřovou panenku a orestujte maso ze všech stran.
  2. Maso zalijte vínem, vývarem, přisypte nakrájené houby, rozmarýn a maso duste doměkka. Maso podle chuti osolte a opepřete.
  3. Měkké maso vyndejte a nakrájejte na plátky.
  4. Omáčku zahustěte instantní jíškou, zjemněte smetanou a povařte 10 minut.
  5. Do omáčky vložte zpět maso a maso už jen prohřejte.

TIP:

Ne každý má rád rozmarýn, můžete použít i jinou oblíbenou bylinku. Například šalvěj, nebo libeček apod.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,62g
  • Sacharidy:

    160,80g
    • Cukry:

      15,00g
  • Tuky:

    268,80g
  • Vláknina:

    43,00g

Aktivita pro spálení: 139 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová plec na zelenině

1h a 25min
828 kJ

Lehký zeleninový guláš s masem

(2 hlasů)
1h a 25min
468 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka v rozmarýnové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat