Prostreno.cz

Indické jehněčí kostky

Několik lžic přepuštěného másla Ghí, kešu ořechy a koření dodají masu orientální chuť.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 963 kJ / 230 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy21g
tuky12g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Očištěné maso nakrájejte na kostky.
  3. V menším pekáčku rozehřejte máslo Ghí, přidejte kostky masa a 5 minut opékejte.
  4. Přidejte kardamom, hřebíček, skořici a promíchejte.
  5. Přidejte oloupanou, nakrájenou cibuli, česnek, koriandr, kmín a kajenský pepř, duste 5 minut.
  6. Zalijte vývarem, osolte, promíchejte, přikryjte a duste v předehřáté troubě, až je maso měkké.
  7. K měkkému masu přilijte smetanu ve které rozmíchejte kukuřičný škrob, promíchejte a odkryté dejte na 15 minut zpět do trouby.
  8. Před podáváním posypte petrželkou, nebo koriandrem.

TIP:

Ghí: Jedná se o přepuštěné máslo, kdy se technikou přepuštění oddělí tuk od pevných mléčných částic. Ghí koupíte skoro v každém supermarketu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    77,70g
  • Sacharidy:

    398,50g
    • Cukry:

      19,00g
  • Tuky:

    177,03g
  • Vláknina:

    93,00g

Aktivita pro spálení: 230 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení



Podobné recepty

Mleté jehněčí maso na špejli

(2 hlasů)
1h a 10min
785 kJ

Jehněčí na portském víně

(1 hlasů)
2h a 25min
542 kJ

Citronové jehněčí

(1 hlasů)
2h a 50min
1265 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Indické jehněčí kostky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat