Prostreno.cz

Rebarborový sirup

Připravte si jednoduchý sirup z rebarbory. Rebarbora je kyselá a když ji „spojíte„ s cukrem, tak získáte velice pikantní sladkokyselou chuť. Šťáva z ní je osvěžující a v kombinaci s čerstvým ovocem je výborná.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 353 kJ / 84 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy20g
tuky0g

Ingredience na

  • 1.5 kg očištěné rebarbory
  • 700 ml vody
  • 500 g pískového cukru
  • 4 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Oloupanou rebarboru nakrájejte na kousky, nasypte ji do hrnce, zalijte vodou, přidejte cukr, citronovou šťávu a rebarboru rozvařte.
  2. Přes vhodnou láhev, nebo skleněnou nádobu upevněte plátýnko, na plátýnko nalijte rozvařenou rebarboru a nechte ji okapat, nakonec rebarboru v plátýnku ještě vymačkejte.
  3. Sirup nalijte do lahve a uchovejte v chladu.

TIP:

Cukr použijte podle vlastní chuti, klasický, nebo třtinový.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1,78g
  • Sacharidy:

    112,60g
    • Cukry:

      102,80g
  • Tuky:

    0,95g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 84 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Kokosové mléko s jablky

(5 hlasů)
20min
819 kJ

Drink s čokoládovým likérem

(6 hlasů)
10min
550 kJ

Jahodový Shake

(6 hlasů)
15min
314 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rebarborový sirup

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat