Prostreno.cz

Pstruh na petrželce

Recept na pstruha s česnekem a petrželkou provoní kuchyň a zaručeně uspokojí i mlsné jazýčky.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 20min

    25min příprava

    55min vaření

  • 787 kJ / 188 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky17g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Omyté, očištěné petruhy potřete zevnitř i zvenku solí. Do vnitřku ryb dejte petrželku a nakrájené stroužky česneku.
  2. Každého pstruha pokapejte lžíci oleje, zabalte do potravinové folie a nechte přes noc v chladu. Pak dejte pstruhy bez folie na pekáček, zakápněte ještě olejem a poklaďte plátky másla a citrónu.
  3. Posypejte provensálským kořením, přikryjte a pečte v troubě vyhřáté na 200°C asi 40 minut.
  4. Pak pstruhy odkryjte a pečte ještě přibližně 15 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,60g
  • Sacharidy:

    51,00g
    • Cukry:

      3,80g
  • Tuky:

    186,08g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 188 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

56

minut uklízení



Podobné recepty

Pstruh s brokolicí

(22 hlasů)
35min
463 kJ

Grilovaný pstruh

(18 hlasů)
45min
712 kJ

Pstruh v alobalu

(11 hlasů)
40min
887 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pstruh na petrželce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat