Prostreno.cz

Karbanátky s růžičkovou kapustou

Karbanátky nemusí být vždy masové. Vyzkoušejte recept na bramborové karbanátky s kapustou.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 751 kJ / 179 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy19g
tuky9g

Ingredience na

  • 1 kg brambor - vařených ve slupce
  • 150 g anglické slaniny
  • 200 g růžičkové kapusty
  • 2 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 špetky soli
  • 1 špetka bílého pepře
  • 1 ks vejce
  • 1 miska strouhanky
  • 100 ml rostlinného oleje

Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte a nastrouhejte do mísy. Na másle orestujte nakrájenou cibuli, nakrájenou slaninu, přidejte omytou, očištěnou a nakrájenou růžičkovou kapustu. Poduste doměkka.
  2. Pak přidejte slaninu, cibuli a kapustu k bramborám. Přidejte vejce, mouku, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  3. Z těsta tvořte karbanátky, obalujte ve strouhance a pomalu opečte z obou stran na pánvi s olejem. Nechte okapat na papírovém ubrousku a podávejte s mísou zeleninového salátu.

TIP:

Vegetariáni mohou anglickou slaninu vynechat.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    92,90g
  • Sacharidy:

    249,46g
    • Cukry:

      18,87g
  • Tuky:

    232,01g
  • Vláknina:

    34,00g

Aktivita pro spálení: 179 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Smažené karbanátky

(31 hlasů)
40min
810 kJ

Bramboráčky se zakysanou smetanou

(20 hlasů)
20min
441 kJ

Bramborák

(23 hlasů)
40min
473 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

hedvika
14.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Karbanátky s růžičkovou kapustou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat