V troubě dušené ,marinované hovězí maso
Když maso přes noc naložíte , pak pomalu dusíte v troubě získáte skvělé ,šťavnaté maso . Pomalé pečení a dušení vám i ze staršího, vyzrálého masa, udělá pečínku, kterou lze nakrájet i čajovou lžičkou.
-
3h a 0min
20min příprava
2h a 40min vaření
-
1101 kJ / 263 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny14g
sacharidy3g
tuky22g
Ingredience na
- K přípravě
- 5 lžic
rostlinného oleje
- 1 ks
velká cibule
- 700 g
hovězího masa
- zadní , loupaná plec ,nebo roštěná
- 0.5 lžičky
soli
- 4 ks
bobkové listy
- 10 kuliček
nového koření
- 10 kuliček
pepře
- 350 ml
masového vývaru
- Na marinádu
- 100 ml
oleje
- 4 lžíce
citronové šťávy
- 1.5 lžíce
plnotučné hořčice
- Na posypání
- 4 snítky
nakrájené,zelené petrželky
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na plátky a naložte je do oleje prošlehaného s citronovou šťávou a hořčicí .Marinujte přes noc.
- Troubu předehřejte na 160 °C.
- V pekáčku na oleji nechte zesklovatět pokrájenou cibuli, shrňte ji na stranu , přidejte plátky masa a osmahněte je z obou stran .
- Maso osolte ,přidejte nové koření , celý pepř, bobkový list , vývar a maso duste přikryté v troubě doměkka. Podle potřeby přidejte během pečení vývar .
- Měkké maso posypte nakrájenou petrželkou.
- Podávejte nejlépe s rýží .
Složení nutričních hodnot