Prostreno.cz

Žampionový salát

Připravte si tento lahodný , jednoduchý salát těsně před podáváním, protože čím déle se houby marinují, tím více tekutin uvolní.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

  • 530 kJ / 126 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky10g

Ingredience na

  • Na marinádu
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 ks malá šalotka - velmi jemně nakrájená
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1 lžíce lístků čerstvého tymiánu
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku - volitelné
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 80 ml olivového oleje
  • Na posypání
  • 80 g hoblinek sýra parmezán
  • Na salát
  • 600 g malých žampionů - nakrájené na plátky

Postup přípravy

  1. Ve velké misce smíchejte citronovou kůru a šťávu , šalotku, petrželku, tymián , muškátový oříšek a olivový olej .
  2. Přidejte houby a jemně je promíchejte, aby se obalily marinádou .
  3. Houby nechte 10 minut marinovat.
  4. Těsně před podáváním houby dochuťte solí , pepřem a h lehce je promíchejte .
  5. Nakonec posypte salát hoblinkami parmezánu .

TIP:

Kdo nemá rád muškátový oříšek , může vynechat . Žampiony můžete jíst klidně syrové . Vhodné jsou ale malé , mladé plodničky. Není je třeba loupat, stačí je jen omýt , osušit a nakrájet na plátky.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Žampionový salát

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat