Prostreno.cz

Špagety zapečené se špenátem a žampiony

Těstoviny, jednoduchá sýrová omáčka , špenát, žampiony a čerstvé bylinky. Stačí pár surovin , ze kterých připravíte skvělý oběd ,nebo večeři .

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 549 kJ / 131 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy10g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 350 g špaget - nebo jiné oblíbené těstoviny
  • 2 lžíce másla
  • 3 stroužky česneku
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 hrnek nakrájených bylinek - např. petrželka , tymián
  • 300 g žampionů - nakrájené na plátky
  • 200 g baby špenátu
  • 200 g čerstvého smetanového sýra
  • 400 ml mléka
  • 4 špetky soli
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Zapékací misku vymažte máslem.
  2. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu , uvařené těstoviny slijte a nechte okapat .
  3. Ve velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte oloupaný, nahrubo nakrájený česnek a přibližně minutu míchejte , dejte pozor , aby se česnek nespálil.
  4. Přidejte nakrájené houby, osolte, opepřete a duste na mírném ohni 5 minut.
  5. Pak přidejte nakrájené bylinky , špenát a míchejte 2 - 3 minuty.
  6. Do vymazané zapékací misky nasypte vařené těstoviny , připravené houby a vše promíchejte.
  7. V malém rendlíku zahřejte mléko , přidejte sýr a míchejte dohladka. Podle chuti osolte .
  8. Směsí mléka se sýrem přelijte špagety v zapékací misce.
  9. Špagety dejte do trouby předehřáté na 180 ° C a pečte 35 minut . Špagety před vložením do trouby přikryjte alobalem , který potřete lehce olejem , aby se těstoviny k alobalu nepřilepily. Pokud chcete péct dozlatova, před dokončením pečení alobal odstraňte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,19g
  • Sacharidy:

    142,88g
    • Cukry:

      16,80g
  • Tuky:

    204,85g
  • Vláknina:

    31,31g

Aktivita pro spálení: 131 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Špagety zapečené se špenátem a žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat