Gnocchi s chřestem a hráškem
Existuje mnoho způsobů, jak můžete tento recept upravit pomocí toho, co máte po ruce , například místo gnocchi použijte oblíbené těstoviny , nebo přidejte jinou zeleninu .
-
45min
20min příprava
25min vaření
-
447 kJ / 106 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy8g
tuky7g
Ingredience na
- K přípravě
- 3 lžíce
másla
- podle potřeby více
- 500 g
chlazených bramborových noků - gnocchi
- 250 g
zeleného chřestu
- 250 g
cukrového hrášku
- vyloupaného
- Na posypání
- 120 g
tvrdého ,jemně strouhaného sýra
- čedar , parmezán
- 1 lžíce
strouhané citronové kůry z bio citronu
Postup přípravy
- Tenký zelený chřest není třeba loupat ,pouze odkrojte 3-4 cm spodní dřevnaté části . Očištěný , zelený chřest nakrájejte na menší kousky.
- Gnocchi připravte podle návodu na obalu , poté je sceďte a nechte je okapat .
- Ve velké nepřilnavé pánvi nechte rozpustit máslo .
- Na pánev přidejte okapané noky v jedné vrstvě a za občasného obracení opékejte dozlatova. Noky vyndejte děrovanou lžící na talíř a nechte je chvíli stranou.
- Podle potřeby přidejte do pánve máslo , přidejte chřest , hrášek a za občasného míchání restujte 3–5 minut ,nebo až bude chřest měkký .
- Přidejte noky a míchejte pár minut, dokud nebudou noky rovnoměrně prohřáté .
- Před podáváním posypte sýrem a nastrouhanou citronovou kůrou .
Složení nutričních hodnot