Prostreno.cz

Krémová pórková polévka

Recept na jemnou a chutnou pórkovou polévku.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 35min

    10min příprava

    25min vaření

  • 521 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy12g
tuky8g

Ingredience na

  • 500 g pórku
  • 3 lžíce másla
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 2 krajíce chleba
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 250 ml 12% smetany

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte mouku a připravte jíšku, kterou zalijte vývarem.
  2. Do vývaru přidejte nakrájený pórek a vařte 15 minut.
  3. Děrovanou lžíci vyndejte polovinu pórku, zbytek rozmixujte s polévkou. Přidejte smetanu a nechte projít varem. Podle chuti osolte a opepřete.
  4. Na oleji opečte na kostičky nakrájený chléb.
  5. Polévku rozdělte na talíře, přidejte uvařený pórek a porci opečeného chleba.

TIP:

V zelené části má pórek až dvojnásobek vitamínů než v bílém dílu stonku. Konzumace pórku oživuje ochablá střeva a stimuluje trávicí systém. Močopudné účinky pomáhají odvádět toxické látky z těla ven a je vítanou zeleninou při dně a revmatismu. Osvědčil se rovněž při nedostatku vitaminů, chudokrevnosti, bronchiálních katarech, onemocnění jater, žlučníku a střev.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,30g
  • Sacharidy:

    213,30g
    • Cukry:

      17,00g
  • Tuky:

    199,60g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 124 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Krémová polévka s květákem

(22 hlasů)
40min
292 kJ

Krémová houbová polévka

(20 hlasů)
45min
362 kJ

Celerová polévka s dýni

(26 hlasů)
40min
392 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krémová pórková polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat