Prostreno.cz

Květákový salát

Recept na květákový salát je vhodný jako lehká večeře nebo jako příloha k masu.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 35min

    25min příprava

    10min vaření

  • 556 kJ / 133 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy6g
tuky10g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Omytý květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě. Uvařený květák propláchněte studenou vodou a sceďte, 50 ml vody ve které se vařil květák dejte do misky.
  2. Do misky k vodě z květáku přidejte cukr, špetku soli, pepř, vinný ocet, nakrájenou bazalku, nadrobno nakrájenou, oloupanou cibuli a olej. Vše dobře našlehejte a zálivkou přelijte květák. Nechte alespoň 15 minut odpočinout.
  3. Před podáváním posypte mandlemi.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Květákový salát

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat