Prostreno.cz

Rýže se skořicí

Recept na rýži s výraznou chutí skořice vhodnou jako sladký hlavní chod.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 940 kJ / 224 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy30g
tuky10g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zpěnit oloupanou, nakrájenou cibuli. Přidejte propláchnutou rýži, bobkový list, nakrájený tymián, sůl, zalijte vodou přikryjte a rýži uvařte. Rýži můžete připravit i v troubě.
  2. Když je rýže měkká, vyndejte bobkový list, přidejte skořici, rozinky, mandle, citrónovou šťávu a promíchejte.
  3. Podávejte např. k pečenému kuřecímu masu. K rýži přidejte několik lžic angreštového kompotu.

TIP:

Rýže se velmi dlouho používá k léčení zažívacích obtíží. Pomáhá také upravovat mírné průjmy i zácpu. Rýže neobsahuje lepek (gluten) a proto je vhodnou potravinou pro lidi s alergií na lepek (celiakií).




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,10g
  • Sacharidy:

    446,80g
    • Cukry:

      88,00g
  • Tuky:

    165,55g
  • Vláknina:

    110,80g

Aktivita pro spálení: 224 kcal

28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

66

minut uklízení



Podobné recepty

Pečené česnekové brambory s rozmarýnem

(27 hlasů)
45min
698 kJ

Plněná zapečená rajčata s lilkem podle Itala

(21 hlasů)
35min
124 kJ

Brambory zapečené se slaninou a sýrem podle Itala

(27 hlasů)
35min
680 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pikantní polévka z karotky

(3 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rýže se skořicí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat