Prostreno.cz

Broskvová rýže

Recept na přípravu sladké rýže k obědu.

Ohodnotit
(21 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 685 kJ / 163 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy21g
tuky7g

Ingredience na

  • 50 g dlouhozrnné rýže
  • 2 ks broskví - rozdělené na půlky
  • 80 ml broskvové šťávy
  • 50 g brusinek
  • 2 lžíce nasekaných pistácií
  • 2 špetky soli
  • 2 lžíce pískového cukru
  • 2 lžíce másla
  • 1 lístek čerstvé meduňky

Postup přípravy

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte půlky broskví, brusinky a cukr. Promíchejte, přidejte uvařenou rýži, broskvovou šťávu a prohřejte.
  3. Posypte ořechy a podávejte ozdobené lístkem meduňky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,57g
  • Sacharidy:

    247,90g
    • Cukry:

      119,99g
  • Tuky:

    127,29g
  • Vláknina:

    15,50g

Aktivita pro spálení: 163 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Rýžový dezert

(17 hlasů)
25min
562 kJ

Rýžový dezert s granátovým jablkem

(15 hlasů)
40min
580 kJ

Kokosová rýže

(11 hlasů)
1h a 45min
887 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Broskvová rýže

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat