Prostreno.cz

Kuřecí maso na pórku

Kuřecí nudličky s pórkem a smetanou.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 835 kJ / 199 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy14g
tuky10g

Ingredience na

  • 600 g kuřecích prsou
  • 2 ks pórku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 150 g žampiónů
  • 400 g smetany 33%
  • 250 g dlouhozrnné rýže
  • 1 ks citrónu
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky pepře
  • 2 špetky pískového cukru
  • 1 svazek zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi s rozehřátým máslem a olejem orestujte očištěný, na kolečka nakrájený pórek. Lehce osolte, opepřete, podlijte vínem a přikryté poduste 5 minut.
  2. Pak přidejte očíštěné, nakrájené žampióny, na nudličky nakrájené maso, 3/4 nakrájené petrželky a podlijte šlehačkou. Duste 10-15 minut. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  3. Z půlky dobře omytého citrónu nakrájejte tenké nudličky a v misce je promíchejte s cukrem, 3 lžícemi citrónové šťávy, špetkou soli a pepře. Druhou polovinu citrónu nakrájejte na klínky.
  4. Rýži rozdělte na talíře, přidejte pórek s masem, posypte připravenou citrónovou kůrou zbytkem petrželky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,51g
  • Sacharidy:

    282,68g
    • Cukry:

      112,80g
  • Tuky:

    224,69g
  • Vláknina:

    32,72g

Aktivita pro spálení: 199 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

59

minut uklízení



Podobné recepty

Kuřecí maso v sýrovém těstíčku

(22 hlasů)
30min
954 kJ

Zapečené kuřecí maso

(18 hlasů)
1h a 15min
626 kJ

Kuřecí s kešu oříšky

(19 hlasů)
50min
859 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí maso na pórku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat