Prostreno.cz

Zimní rizoto

Rizoto s anglickou slaninou a tymiánem.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 40min

    10min příprava

    30min vaření

  • 594 kJ / 142 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy17g
tuky6g

Ingredience na

  • 350 g rýže
  • 200 g anglické slaniny - můžete vynechat
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce másla
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 130 ml jablečné šťávy
  • 100 g nastrouhaného parmazánu
  • 300 g salátu Radicchio
  • 1/2 svazku čerstvého tymiánu
  • 1 ks jablka
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě namletého pepře

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli a anglickou slaninu nakrájejte na kostky. V kastrolu na másle cibuli a anglickou slaninu orestujte. Přidejte propláchnutou rýži, zalijte vývarem a jablečnou šťávou. Duste, až je rýže měkká.
  2. Opláchnutý salát nakrájejte na proužky, pár lístků nechte na ozdobu. Jablko nakrájejte na kostičky, tymián nasekejte.
  3. Do uvařené rýže vmíchejte nakrájený salát, jablko a tymián. Promíchejte, prohřejte a podávejte posypané sýrem, obložené lístky salátu.

TIP:

Salát Radicchio je podobný čekance a dodává jídlu nezaměnitelnou chuť.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    102,40g
  • Sacharidy:

    215,80g
    • Cukry:

      36,78g
  • Tuky:

    152,05g
  • Vláknina:

    43,00g

Aktivita pro spálení: 142 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení



Podobné recepty

Paella

(23 hlasů)
4h a 10min
560 kJ

Studené letní rizoto podle Itala

(24 hlasů)
30min
1109 kJ

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

(27 hlasů)
40min
583 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zimní rizoto

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat