Prostreno.cz

Kachní prsa s jablky

Jemné kachní maso v kombinaci s jablky.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 852 kJ / 203 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky14g

Ingredience na

  • 4 ks kachních prsíček
  • 3 ks jablek
  • 1 lžíce pískového cukru
  • 100 ml červeného vína
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky koření Adžika

Postup přípravy

  1. Kachní prsa nařízněte na straně s kůží do mřížky. Do kuřecích prsou vetřete koření a malé množství soli. Na suché pánvi kachní prsa opečte, nejdříve kůži dolů. Maso opečte z obou stran, z každé strany přibližně 5 minut.
  2. Maso dejte na malý pekáček a vložte přibližně na 8 minut do trouby vyhřáté na 190°C.
  3. Na pánev s vypečeným tukem z kachních prsou přidejte 1 lžíci cukru, kterou nechte rozpustit, přidejte na plátky nakrájená jablka, podlijte vínem a poduste přibližně 5-10 minut. Podle tvrdosti jablek.
  4. Kachní prsa podávejte s dušenými jablky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    19,60g
  • Sacharidy:

    114,70g
    • Cukry:

      109,80g
  • Tuky:

    28,72g
  • Vláknina:

    2,00g

Aktivita pro spálení: 203 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená kachna se zelím

(23 hlasů)
2h a 30min
1036 kJ

Kachna pečená 13 hodin

(41 hlasů)
13h a 15min
1390 kJ

Medová kachna

(22 hlasů)
2h a 0min
1077 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Kachní prsa s jablky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat