Prostreno.cz

Vepřové medailonky s žampiónovou omáčkou

Medailonky z vepřové panenky s žampiónovou omáčkou.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 460 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy4g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 kg vepřové panenky
  • 500 g malých žampiónů
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě namletého pepře
  • 2 lžíce hotové tmavé jíšky
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 2 lžíce sušeného rozmarýnu
  • 4 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku nakrájejte na plátky, osolte a opepřete.
  2. Na hluboké pánvi na oleji plátky masa z obou stran orestujte. Přidejte celé, očištěné žampióny, posypte rozmarýnem, přidejte ocet balsamico, podlijte vývarem a duste 10-15 minut (podle velikosti plátků). Nakonec přidejte do šťávy jíšku, nechte projít varem a podávejte.
  3. Pokud nemáte rádi rozmarýn, můžete použít např. oregáno, petrželku nebo tymián.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,69g
  • Sacharidy:

    186,78g
    • Cukry:

      7,20g
  • Tuky:

    161,67g
  • Vláknina:

    69,72g

Aktivita pro spálení: 110 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové plátky na hořčici

(27 hlasů)
4h a 35min
868 kJ

Vepřové plátky s pomerančovou kůrou

(18 hlasů)
60min
499 kJ

Nudličky ze svíčkové s houbami

(12 hlasů)
45min
376 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové medailonky s žampiónovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat