Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Gulášová polévka

lanvin
12hlasů
Hodnotit

1h a 30min

20min příprava

1h a 10min vaření

339 kJ

energetická hodnota na 100g

90 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky9g sacharidy4g bílkoviny

Recept na klasickou českou gulášovou polévku z hovězího masa.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 200 g hovězího výřezu - libové vykrojené maso
  • 1 ks cibule - nakrájená na kolečka
  • 3 lžíce sádla - nebo oleje
  • 2 lžičky červené sladké papriky
  • 1 l hovězího vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 špetky kmínu
  • 1 špetka chilli
  • 2 špetky majoránky
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 ks brambor - oloupaných, nakrájených na kostky

Postup přípravy

  • V hrnci na polovině tuku orestujte cibulku. Přidejte kostky masa a 3 minuty je restujte. Posypte paprikou zamíchejte a zalijte polovinou vývaru. Osolte, ochuťte pepřem, kmínem, chilli a pod pokličkou duste maso téměř doměkka.
  • V jiném kastrůlku zpěňte na zbylém tuku mouku, až zesvětlá tak vzniklou jíšku zalijte zbylým zchladlým vývarem a dobře rozšlehejte.
  • Směs s jíškou přilijte k základu, přidejte brambory, česnek, majoránku a za občasného míchání vařte ještě 15 minut, až brambory změknou.
Květákový salát s jablky

Květákový salát s jablky

60min 260kJ 120 Kč

Podobné recepty

Květákový krém s parmazánem

Květákový krém s parmazánem

14 hlasů
40min 513 kJ 135 Kč
Polévka ze tří druhů cibule

Polévka ze tří druhů cibule

16 hlasů
55min 173 kJ 55 Kč
Poctivá moravská zelňačka

Poctivá moravská zelňačka

10 hlasů
1h a 50min 647 kJ 130 Kč
Polévka z květáku a sýra

Polévka z květáku a sýra

12 hlasů
30min 261 kJ 90 Kč
Polévka z kedluben

Polévka z kedluben

13 hlasů
40min 289 kJ 80 Kč
Polévka s pórkem a žampiony

Polévka s pórkem a žampiony

11 hlasů
20min 233 kJ 60 Kč

Články nejen o vaření