Prostreno.cz

Pražma v bramborových plátcích

Dopřejte si na váš stůl častěji zdravou rybu.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 459 kJ / 109 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy7g
tuky7g

Ingredience na

  • 800 g pražmy - á 400g
  • 1 ks citrónu
  • 6 stonků tymiánu
  • 600 g brambor
  • 2 ks červené feferonky bez semínek
  • 2 ks zelené feferonky bez semínek
  • 10 lžic olivového oleje
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 8 špetek soli

Postup přípravy

  1. Očištěné, omyté ryby osolte zevnitř. Do každé ryby vložte pár plátků citrónu a 2 stonky tymiánu. Brambory oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Olej promíchejte se zbytkem soli a česnekem.
  2. Do pekáčku rozložte plátky brambor, potřete je části ochuceného oleje. Ryby potřete zbývajícím olejem a položte je na brambory. Papričky nakrájejte na kolečka a vše posypte papričkami.
  3. Ryby přikryjte a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 minut. Pak ryby odkryjte, do pekáčku dejte 2 stonky tymiánu a pečte ještě 20 minut. Pokud je potřeba podlijte vše malým množstvím vody.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,50g
  • Sacharidy:

    100,10g
    • Cukry:

      14,53g
  • Tuky:

    102,74g
  • Vláknina:

    22,00g

Aktivita pro spálení: 109 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená pražma

(17 hlasů)
60min
554 kJ

Pražma s bazalkou a olivami

(7 hlasů)
35min
570 kJ

Pražmy na zelenině

(8 hlasů)
1h a 40min
441 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pražma v bramborových plátcích

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat