Prostreno.cz

Jehněčí dušené se zelím

Jehněčí maso dušené s bílým zelím.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 45min

    15min příprava

    1h a 30min vaření

  • 453 kJ / 108 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • 600 g jehněčího masa na dušení
  • 3 ks cibule
  • 750 g bílého zelí
  • 500 g brambor
  • 3 lžíce oleje
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky pepře
  • 3 špetky kmínu
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 4 lžíce čerstvé nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli a očištěné zelí nakrájejte na proužky, maso nakrájejte na větší kostky. Oloupané brambory nakrájejte na silnější plátky.
  2. Na oleji opečte maso, jemně osolte a opepřete. Opečené maso vložte střídavě s brambory do zapékací misky. Maso a brambory proložte ještě zelím a cibulí. Každou vrstvu posypte kmínem. Zalijte vývarem, přikryjte a duste v troubě při 180 °C přibližně 80 minut. Jednotlivé porce posypte petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,80g
  • Sacharidy:

    153,70g
    • Cukry:

      15,73g
  • Tuky:

    146,14g
  • Vláknina:

    40,00g

Aktivita pro spálení: 108 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení



Podobné recepty

Dušené jehněčí s mangem

(8 hlasů)
1h a 30min
786 kJ

Jehněčí na víně

(9 hlasů)
5h a 0min
1023 kJ

Dušené jehněčí maso

(7 hlasů)
1h a 30min
514 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí dušené se zelím

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat