Prostreno.cz

Teplý tuňákový salát

Salát z tuňáka s bazalkovým pestem a zelenými fazolkami.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 498 kJ / 119 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy9g
tuky8g

Ingredience na

  • 650 g malých nových brambor
  • 2 lžíce bazalkového pesta
  • 4 lžíce olivového oleje - může být i od tuňáka
  • 175 g tuňáka v olivovém oleji
  • 200 g zelených fazolek
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 2 hrsti cherry rajčat - přepůlených

Postup přípravy

  1. Brambory omyjte, dejte do vroucí vody a vařte patnáct minut zcela doměkka.
  2. Mezitím smíchejte pesto s olejem a tuňáka nechte okapat. Pak jej vidličkou rozdělte na jednotlivé kousky. Na poslední tři minuty přidejte k bramborám fazolky. Poté obojí sceďte a pořádně osušte. Dejte do salátové mísy.
  3. Přisypte špenát (krásně se ohřeje od brambor a fazolí), osolte a opepřete, vmíchejte rajčata i tuňáka a pokapejte olejem s pestem.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,81g
  • Sacharidy:

    31,64g
    • Cukry:

      6,53g
  • Tuky:

    167,44g
  • Vláknina:

    7,59g

Aktivita pro spálení: 119 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Salát Nicoise

(22 hlasů)
20min
493 kJ

Rychlý tuňákový salát

(36 hlasů)
10min
728 kJ

Salát s tuňákem

(16 hlasů)
20min
616 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Teplý tuňákový salát

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat