Prostreno.cz

Kuře na červeném zelí

Kuře plněné kysaným zelím a pomerančem.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 550 kJ / 131 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny22g
sacharidy2g
tuky4g

Ingredience na

  • 1,5 kg kuřete
  • 500 g červeného kysaného zelí
  • 100 g anglické slaniny
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře
  • 2 špetky kmínu
  • 1/2 ks pomeranče
  • 200 ml kuřecího vývaru

Postup přípravy

  1. Anglickou slaninu nasucho orestujte, promíchejte se zelím a touto směsí naplňte osolené, okmínované kuře.
  2. Do kuřete ještě vložte půlku pomeranče. Kuře položte do pekáčku a zbytek zelí rozložte kolem kuřete. Podlijte vývarem a pečte asi hodinu.
  3. Podávejte s bramborovým knedlíkem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    102,01g
  • Sacharidy:

    132,60g
    • Cukry:

      21,91g
  • Tuky:

    65,65g
  • Vláknina:

    39,00g

Aktivita pro spálení: 131 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení



Podobné recepty

Kuře na jablkách

(20 hlasů)
1h a 35min
588 kJ

Kuře na plechovce s pivem podle Zdeňka Pohlreicha

(27 hlasů)
3h a 50min
592 kJ

Kuře na tymiánu

(14 hlasů)
1h a 15min
657 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuře na červeném zelí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat