Prostreno.cz

Ryba s limetkou

Ryby by měly na našem stole být častěji.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 459 kJ / 109 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy10g
tuky5g

Ingredience na

  • 500 g rybích filetů - á 250g
  • 4 stroužky česneku
  • 4 ks limetky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 ks červené chilli papričky - bez semínek
  • 3 špetky soli
  • 100 g rýžové mouky
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Rybí filety osolte a obalte v rýžové mouce. Ze dvou limetek nastrouhejte kůru a ze všech vymačkejte šťávu. Papričky nakrájejte. Česnek nakrájejte na větší kousky.
  2. Ryby opečte na rozehřátém oleji s máslem. Přibližně 10-15 minut z každé strany. Ryby vyndejte a udržujte v teple. Na pánev přidejte papričky, šťávu a kůru z limetek, cukr a česnek. Míchejte 10 minut.
  3. Rybu přelijte omáčkou a podávejte s rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,70g
  • Sacharidy:

    225,90g
    • Cukry:

      105,80g
  • Tuky:

    182,28g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 109 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení



Podobné recepty

Pražma s bazalkou a olivami

(7 hlasů)
35min
570 kJ

Ryba s rajčaty

(5 hlasů)
1h a 15min
315 kJ

Treska s petrželkou

(7 hlasů)
3h a 25min
393 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s limetkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat