Prostreno.cz

Salát se zelenými fazolkami

Jednoduchý salát z fazolek a uzeného masa.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 60min

    40min příprava

    20min vaření

  • 538 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky10g

Ingredience na

  • 300 g mražených zelených fazolek
  • 1 ks cibule
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml pomerančové šťávy
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě namletého pepře
  • 1 lžička cukru
  • 1 ks velkého pomeranče
  • 100 g uzeného masa
  • 6 lžic oleje
  • 3 snítky zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Fazolové lusky povařte v mírně osolené vodě 10 minut, pak je přelijte studenou vodou a sceďte.
  2. V míse promíchejte teplý vývar, vinný ocet, pomerančovou šťávu, jemně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, cukr a olej. Přidejte fazolky a marinujte minimálně 30 minut.
  3. Uzené maso nakrájejte na kousky, oloupaný pomeranč rozdělte na kousky a obojí přidejte k fazolkám. Vše lehce promíchejte, rozdělte na misky, posypte drobně nasekanou petrželkou a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,51g
  • Sacharidy:

    217,80g
    • Cukry:

      128,77g
  • Tuky:

    124,08g
  • Vláknina:

    33,00g

Aktivita pro spálení: 128 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Zelené fazolky s estragonem

(16 hlasů)
25min
414 kJ

Salát ze zelených fazolek

(18 hlasů)
35min
324 kJ

Salát z brambor a bílých fazolí

(13 hlasů)
20min
478 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát se zelenými fazolkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat