Prostreno.cz

Pečená pohanka

Na Ukrajině a v Rusku je pohanka nedílnou součástí snídaně, protože poskytuje mnoho živin a energie.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 40min

    10min příprava

    30min vaření

  • 985 kJ / 235 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy46g
tuky2g

Ingredience na

  • 1/4 l pohanky
  • 1 ks vaječného bílku
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Pohanku a bílek vložte do pánve. Míchejte, dokud pohanka neabsorbuje zcela vaječný bílek.
  2. Mezitím přiveďte k varu 1/2 litru vody. Naběračkou vařící vodu přilévejte k pohance a míchejte, dokud se voda neabsorbuje. Tento proces opakujte, dokud nespotřebujete veškerou vodu. Pohanku osolte. Poté vařte pohanku na mírném ohni za občasného míchání doměkka.
  3. Recept lze vylepšit skořicí a cukrem či ovocem, může být podávána s cibulí a bramborami, se smaženými vajíčky nebo pouze máslem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,60g
  • Sacharidy:

    74,34g
    • Cukry:

      0,00g
  • Tuky:

    2,66g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 235 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

70

minut uklízení



Podobné recepty

Pohanková kaše

(17 hlasů)
45min
662 kJ

Losos s pohankou

(10 hlasů)
50min
826 kJ

Pohankové lívance

(11 hlasů)
40min
1426 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pečená pohanka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat