Prostreno.cz

Králík v hořčicové omáčce

Zdravé králičí maso by nemělo chybět na našem stole.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 30min

    15min příprava

    1h a 15min vaření

  • 988 kJ / 236 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny24g
sacharidy2g
tuky15g

Ingredience na

  • 1-1,5 kg králíka
  • 5 lžic hořčice
  • 120 ml bílého vína
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 150 g anglické slaniny
  • 250 ml smetany
  • 4 špetky čerstvě namletého pepře
  • 5 špetek soli

Postup přípravy

  1. Na pánvi s olejem orestujte anglickou slaninu. Očištěného králíka naporcujte, potřete silně hořčicí a vložte do pekáče s olejem. Králíka osolte, opepřete, přelijte olejem s anglickou slaninou a dejte do trouby předehřáté na 200 °C.
  2. Po krátkém opečení masa podlijeme bílým vínem. Zmírněte teplotu a nechte ve středně teplé troubě (160 °C) asi hodinu za občasného podlévání.
  3. Když je již maso měkké, vyndejte králíka z pekáče. Do pekáče nalijte smetanu, do které seškrabněte připečené okraje a nechte povařit 10 minut. Vznikne nahnědlá omáčka, kterou králičí porce na talíři přelijte. Podávejte s bramborovou kaší.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    91,02g
  • Sacharidy:

    76,10g
    • Cukry:

      12,34g
  • Tuky:

    186,10g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 236 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

70

minut uklízení



Podobné recepty

Králičí roláda s bylinkovou směsí

(13 hlasů)
1h a 50min
627 kJ

Králík na smetaně a hořčici

(18 hlasů)
2h a 55min
925 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Králík v hořčicové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat