Prostreno.cz

Plněná vepřová panenka

Vepřová panenka plněná hlívou.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 5min

    25min příprava

    40min vaření

  • 599 kJ / 143 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy11g
tuky7g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Do vepřové panenky prořízněte kapsu a maso osolte a opepřete.
  2. Náplň připravte z krájené cibulky, hlívy a cibulové natě, lehce osmahnuté na oleji, spolu s nasekanou a dobře omytou hlívou. Směs osolte, přidejte prolisovaný česnek, kmín, vejce a krátce poduste.
  3. Náplň vložte do kapsy a uzavřete jehlou.
  4. Plněnou panenku zprudka opečte na oleji po všech stranách. V troubě při 170 °C pečte asi 20-25 minut. Do výpeku přidejte brusinkový kompot, víno a rozmarýn a vyduste na šťávu.
  5. Podávejte s opečenými bramborami.

TIP:

Panenku můžete taky rozkrojit, udělat plát, naplnit a stočit.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    94,00g
  • Sacharidy:

    280,16g
    • Cukry:

      27,40g
  • Tuky:

    158,28g
  • Vláknina:

    82,00g

Aktivita pro spálení: 143 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová panenka s rajčaty

(14 hlasů)
30min
429 kJ

Panenka v balíčku

(11 hlasů)
60min
918 kJ

Vepřové plátky s pomerančovou kůrou

(18 hlasů)
60min
499 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Plněná vepřová panenka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat