Prostreno.cz

Rýže s fazolí po belizsku

Dobré samostatné jídlo z Belize. Lze ho však vhodně doplnit grilovaným či pečeným kuřecím masem.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 708 kJ / 169 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy28g
tuky4g

Ingredience na

  • 1/2 kg červených fazolí
  • 1 kg rýže
  • 1 hrnek kokosového mléka
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 špetka soli
  • 6-8 skleniček vody

Postup přípravy

  1. Omyjte fazole, pak fazole namočte na 4 hodiny do 6-8 šálky vody. Při použití destilované vody namočené fazole potřebují jen 2 hodiny na změkčení.
  2. Fazole vařte doměkka, s česnekem, cibulí a kousky slaniny. Můžete použít tlakový hrnec a ušetřit čas. Při použití sterilovaných fazolí se proces urychlí mnohem více. Okořeňte fazole černým pepřem, tymiánem a solí.
  3. Přidejte kokosové mléko. Zamíchejte a nechte vařit. Přidejte rýži. Vařte na mírném ohni, dokud se voda vsákne a rýže nezměkne. V případě potřeby přidejte více vody, postupně do rýže nezměkne.

TIP:

Recept byl vybrán v rámci akce "Každý den stovku za recept!" Pošlete nám ten svůj i vy.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rýže s fazolí po belizsku

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat