Prostreno.cz

Pečené vepřové koleno

Recept není vyloženě náročný na přípravu, ale hlavně na čas.

Ohodnotit
(21 hlasů)
  • 4h a 20min

    20min příprava

    4h a 0min vaření

  • 931 kJ / 222 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny21g
sacharidy7g
tuky17g

Ingredience na

  • 3 kg vepřových kolen - dvě kolena á 1,5 kg
  • 8 stroužků česnek
  • 2 ks cibule
  • 15 kuliček celého pepře
  • 10 kuliček nového koření
  • 3 ks bobkového listu
  • 2 lžíce soli - podle množství vody někdy i více
  • 1 lžička kmínu - na koleno vcelku a do vody mletý
  • 2 dcl černého piva
  • voda

Postup přípravy

  1. Vepřová kolena opláchněte, nasolte a posypte kmínem. Připravte si velký hrnec, aby se tam obě kolena vešla. Do hrnce si dejte vodu, celý pepř, nové koření, bobkový list, 8 stroužků česneku, jednu nebo dvě cibule, sůl a kmín. Přiveďte k varu a vložte kolena. Vařte do změknutí, pokud vaříte v normálním hrnci, tak to trvá okolo tří hodin.
  2. Potom, co jsou kolena měkká, je nechte nejlépe přes noc ve vývaru, který se vytvořil. Druhý den nakrojte kůžičku, aby se vytvořila mřížka.
  3. Předehřejte si troubu. Kolena dejte péci a podlévejte je vývarem a přidejte ještě podle chuti jedno nebo dvě deci černého piva. Pečte je dozlatova, aby kůžička křupala.
  4. Vepřové koleno podávejte s okurkou, křenem, hořčicí a čerstvým chlebem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,50g
  • Sacharidy:

    203,30g
    • Cukry:

      13,20g
  • Tuky:

    54,43g
  • Vláknina:

    64,00g

Aktivita pro spálení: 222 kcal

27

minut jízdy na kole

21

minut běhu

66

minut uklízení



Podobné recepty

Pečené vepřové koleno

(18 hlasů)
2h a 20min
1147 kJ

Vepřové koleno s jablky

(11 hlasů)
1h a 50min
1140 kJ

Pečená jehněčí kolena

(13 hlasů)
2h a 0min
1063 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečené vepřové koleno

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat