Prostreno.cz

Restované bažantí prso

Bažantí prso s ovocným přelivem.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 745 kJ / 178 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy10g
tuky8g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Bažantí maso upravte na dvě porce, osolte, opepřete a zdrhněte na ně dvě snítky tymiánu.
  2. Na pánvi rozehřejte sádlo a maso na něm zprudka orestujte dozlatova. Orestované maso vyndejte a uchovejte na teplém místě.
  3. Na stejnou pánev přidejte cukr, nechte jej zkaramelizovat, zalijte portským a svařte zhruba na polovinu, aby omáčka získala potřebnou hustotu - neměla by být ani řídká, ani hustá.
  4. Do omáčky vložte maliny, ostružiny, citrónovou kůru dochuťte solí, pepřem a přidejte lžíci másla na zjemnění. Dále již nevařte. S malinami zacházejte opatrně, aby zůstaly celé.

TIP:

Ovoce můžete použít mražené.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    63,11g
  • Sacharidy:

    290,90g
    • Cukry:

      119,68g
  • Tuky:

    194,79g
  • Vláknina:

    62,00g

Aktivita pro spálení: 178 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Bažant s hroznovým vínem

(17 hlasů)
1h a 20min
553 kJ

Jelení svíčková

(15 hlasů)
60min
609 kJ

Jelení filé na slanině

(10 hlasů)
2h a 25min
1506 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Restované bažantí prso

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat