Prostreno.cz

Husí játra na kardamomu

Delikatesa pro milovníky husích jater.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 2h a 35min

    2h a 15min příprava

    20min vaření

  • 104 kJ / 25 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy0g
tuky2g

Ingredience na

  • 600 g husích jater
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 30 ks semínek kardamomu
  • 4 lžíce másla
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 100 ml kuřecího vývaru

Postup přípravy

  1. Játra nakrájejte na 3 stejně velké plátky. Plátky osolte, opepřete, posypte polovinou semínek kardamomu a zabalte do alobalu. Nechte v lednici 2 hodiny uležet.
  2. Na rozehřátém másle plátky jater zprudka opečte z obou stran, dejte na talíř a přikryté udržujte na teplém místě.
  3. Na stejnou pánev přidejte zbytek kardamomu, ocet, jemně nakrájený česnek a kuřecí vývar. Vařte za stálého míchání 10 minut.
  4. Játra přelijte vývarem a hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Husí játra na kardamomu

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat