Prostreno.cz

Králík na bílém víně

Králík na víně s houbami shiitaké.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 50min

    25min příprava

    1h a 25min vaření

  • 738 kJ / 176 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny19g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • 1-1,5 kg naporcovaného králíka
  • 100 g másla
  • 1 ks větší nakrájené cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 120 ml suchého bílého vína
  • 100 ml vody
  • 120 ml smetany
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 svazek směsi bylinek - např. petrželka, estragon, majoránka, tymián
  • 200 g hub shiitaké

Postup přípravy

  1. Naporcovaného králíka osolte, opepřete a na másle po obou stranách opečte. Opečené maso vyndejte na talíř.
  2. Na stejnou pánev dejte nakrájené houby a 5 minut restujte.
  3. Do kastrolu s rozehřátým máslem dejte drobně nasekanou cibuli, orestujte, zaprašte moukou promíchejte, přidejte porce masa, podlijte vínem, vodou, přidejte nasekané bylinky a přikryté duste 50 minut.
  4. Pak k masu přidejte orestované houby, smetanu a ještě 15 minut poduste.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,33g
  • Sacharidy:

    162,97g
    • Cukry:

      11,00g
  • Tuky:

    126,35g
  • Vláknina:

    33,17g

Aktivita pro spálení: 176 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení



Podobné recepty

Králík na olivách

(10 hlasů)
1h a 20min
910 kJ

Pečený králík

(4 hlasů)
1h a 35min
900 kJ

Guláš z králíka

(12 hlasů)
1h a 30min
757 kJ
Více receptů

Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Králík na bílém víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat