Prostreno.cz

Banán v karamelu

Máte doma banány, které pomalu ale jistě hnědnou a nikdo už je nechce jíst? Pak z nich udělejte tento skvělý a jednoduchý dezert. Uvidíte, že zmizí jako pára nad hrncem. Recept nám poslal čtenářka Kathushka.

Ohodnotit
(23 hlasů)
  • 10min

    5min příprava

    5min vaření

  • 615 kJ / 147 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy26g
tuky5g

Ingredience na

  • 3 ks banánů
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce cukru
  • 1/2 kelímku zakysané smetany

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozpusťte máslo, přisypte cukr a za stálého míchání nechte trochu zhnědnout. Přidejte nakrájené banány. Ještě horké banány zdobte vychlazenou zakysanou smetanou.
  2. Dezert můžete servírovat klasicky na misce nebo také v netradičně v banánové slupce.

TIP:

Banány můžete nahradit jiným ovocem, např. jablky nebo hruškami.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    3,54g
  • Sacharidy:

    126,80g
    • Cukry:

      118,60g
  • Tuky:

    101,79g
  • Vláknina:

    1,70g

Aktivita pro spálení: 147 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

43

minut uklízení



Podobné recepty

Čokoládové a banánové muffiny

(22 hlasů)
40min
1118 kJ

Smažený banán se zmrzlinou

(24 hlasů)
10min
371 kJ

Banánový moučník

(20 hlasů)
50min
1245 kJ
Více receptů

Celkem 2 komentářů

hedvika
22.06.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Banán v karamelu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat