Prostreno.cz

Nadívaný selský bůček se šťouchaným bramborem a mladým špenátem

Bůček plněný bylinkovou nádivkou.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 2h a 15min

    30min příprava

    1h a 45min vaření

  • 679 kJ / 162 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy7g
tuky10g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Vrchní část bůčku jemně nožem nařízněte do tvaru kostiček, aby se kůrka vypekla dozlatova.
  2. Část masa nařízněte uprostřed nožem tak, aby vám všude zbýval cca 2,5 cm okraj a do takto vytvořené kapsy umístěte nádivku.
  3. Nádivka: 500 g toustového chleba nakrájejte na kostičky 1 cm x 1 cm. Pak přidejte žloutky z 5 vajec (z bílků vyšlehejte sníh). Přidejte trvanlivé mléko a směs bylinek - tymián, rozmarýn a petržel, vše nasekané nadrobno. Promíchejte a směsí naplňte kapsu. Zašijte potravinářským motouzem nebo "spíchněte" špízovými jehlicemi.
  4. Bůček osolte, opepřete, potřete česnekem a posypte kmínem.
  5. Na dno pekáčku rozložte oloupanou, nakrájenou cibuli, na cibuli položte bůček, podlijte vývarem a pečte přikryté na 160 °C, cca 1-1,5 hodiny.
  6. Sejměte pokličku a posledních 15 min při 200 °C zprudka opečte, aby měl bůček kůrku křupavou a dozlatova. Vypečenou šťávu zaprašte hladkou moukou, povařte 10 min, propasírujte přes jemný cedník a nakonec zjemněte oříškem másla.
  7. Špenát: Nakrájenou šalotku a nakrájený česnek orestujte na 2 lžících oleje, přidejte listy špenátu a poduste 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  8. Bůček podávejte se špenátem a šťouchanými brambory.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    113,91g
  • Sacharidy:

    321,20g
    • Cukry:

      26,20g
  • Tuky:

    249,61g
  • Vláknina:

    47,59g

Aktivita pro spálení: 162 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Marinovaný bůček

(10 hlasů)
1h a 50min
1098 kJ

Bůček pečený na šalveji

(10 hlasů)
4h a 5min
1080 kJ

Pečený bůček

(5 hlasů)
3h a 30min
1047 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

hedvika
22.06.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Nadívaný selský bůček se šťouchaným bramborem a mladým špenátem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat