Prostreno.cz

Brambory na tymiánu

Brambrory na tymiánu jsou za pár minut hotové jako chutná příloha ke grilovaným pokrmům v létě, ale i jako příloha po celý rok, ovšem chutnají i samostatně.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 45min

    10min příprava

    35min vaření

  • 515 kJ / 123 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy16g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 kg brambor
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky dijonské hořčice - je možno nahradit plnotučnou hořčicí
  • čerstvý tymián - možno nahradit sušeným tymiánem
  • sůl
  • mletý pepř

Postup přípravy

  1. Brambory důkladně omyjte a vařte ve slupce podle velikosti 10 až 15 minut, pak slijte a nechte vychladnout.
  2. Každou bramboru podélně rozkrojte. Olivový olej smíchejte s hořčicí. Brambory rozložte na plech, řeznou plochou nahoru a rovnoměrně je potřete olejovou směsí.
  3. Nakonec brambory posypejte tymiánem a solí a pečte v troubě vyhřáté na 190°C asi 25 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,00g
  • Sacharidy:

    110,00g
    • Cukry:

      8,73g
  • Tuky:

    116,36g
  • Vláknina:

    44,00g

Aktivita pro spálení: 123 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení



Podobné recepty

Pečené česnekové brambory s rozmarýnem

(27 hlasů)
45min
698 kJ

Brambory zapečené se slaninou a sýrem podle Itala

(27 hlasů)
35min
680 kJ

Grilované brambory

(15 hlasů)
50min
1218 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

maxiking
03.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Brambory na tymiánu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat