Prostreno.cz

Guláš z vepřových jater

Rychlý guláš z jater na bílém víně.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 473 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • 300 g vepřových jater
  • 2 ks cibule
  • 150 ml bílého vína
  • 40 ml tmavé sójové omáčky
  • 4 lžíce kečupu
  • 1/2 lžičky kari koření
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 špetky majoránky
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 2 ks jarní cibulky

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, česnek, přidejte na kousky nakrájená játra, papriku a zprudka osmahněte.
  2. Zalijte vínem, sójovou omáčkou a asi 250 ml vody, přidejte kari koření a duste doměkka.
  3. Před dodušením přidejte kečup a majoránku.
  4. Podle chuti osolte, opepřete, posypte cibulkou a podávejte.
  5. Játrový guláš můžete podávat jen tak s chlebem, pečivem anebo s vařenou rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    69,10g
  • Sacharidy:

    230,00g
    • Cukry:

      47,80g
  • Tuky:

    125,80g
  • Vláknina:

    102,00g

Aktivita pro spálení: 113 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Gulášová polévka

(9 hlasů)
1h a 35min
314 kJ

Zvěřinový guláš

(19 hlasů)
1h a 50min
796 kJ

Zaječí guláš

(7 hlasů)
1h a 25min
528 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Guláš z vepřových jater

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat