Prostreno.cz

Lilek s balsamicem

Lilek s cuketou můžete podávat jako přílohu k masu.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 25min

    45min příprava

    40min vaření

  • 426 kJ / 101 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • 2 ks lilků - nakrájených na kousky
  • 4 ks cuket - nakrájené na silnější plátky
  • 1 ks velké červené cibule - nakrájené na tenké plátky
  • 4 stroužky česneku ve slupce
  • 8 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 2 lžíce čerstvé bazalky
  • 1 lžíce soli

Postup přípravy

  1. Dejte nakrájený lilek a cukety do cedníku, posypte soli a nechte 30 minut stát, pak dobře propláchněte a osušte.
  2. Předehřejte troubu na 200 °C.
  3. Zeleninu a česnek rozložte na plech s pečicím papírem, pokapejte olejem a promíchejte.
  4. Pečte 35-40 minut dozlatova, pak nechte vychladnout.
  5. Na talíři pokapejte octem balsamico a podávejte posypané bazalkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lilek s balsamicem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat