Prostreno.cz

Karbanátky z quinoi

Karbanátky s mrkví a pórkem.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 746 kJ / 178 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy16g
tuky10g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Quinou uvařte podle návodu na obalu, uvařenou nechte dobře okapat na sítku.
  2. Očištěný pórek, jen bílou část, jemně nakrájejte, očištěnou mrkev nastrouhejte, přidejte nasekanou petrželku a vše poduste za stálého míchání 15 minut na oleji. Podle chuti osolte a opepřete.
  3. Nechte vychladnout, dejte do mísy, přidejte uvařenou quinou, vejce a promíchejte.
  4. Na oleji smažte karbanátky, z každé strany přibližně 3 minuty.
  5. Podávejte teplé, nebo studené se zeleninovým salátem.

TIP:

Quinoa je jednou z nejstarších obilnin pocházející z Jižní Ameriky, kde byla pěstována a vysoce ceněna starými Inky.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,94g
  • Sacharidy:

    158,26g
    • Cukry:

      13,40g
  • Tuky:

    217,35g
  • Vláknina:

    39,10g

Aktivita pro spálení: 178 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Karbanátky se zelím

(15 hlasů)
45min
926 kJ

Karbanátky z rybího filé

(13 hlasů)
60min
275 kJ

Zelné karbanátky

(13 hlasů)
1h a 25min
949 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Karbanátky z quinoi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat