Prostreno.cz

Štrůdl se špenátem

Závin z listového těsta.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 785 kJ / 187 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy13g
tuky15g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěné žampiony nakrájejte na plátky, orestujte je na teflonové pánvi na lžíci oleje a nechte vychladnout.
  2. V kastrolu na zbylém oleji orestujte cibulku, přidejte lehce rozmražený špenát, mrkev a za stálého míchání krátce poduste.
  3. Ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem, vmíchejte 1 vejce rozšlehané se smetanou a utřený česnek. Směs nechte vychladnout a pak do ní vmíchejte nastrouhaný sýr.
  4. Těsto rozválejte na pomoučeném válu na plát silný 3 mm, dvě třetiny z delší strany posypte strouhankou a pokryjte špenátovou nádivkou, vrch posypte žampiony.
  5. Závin zabalte, nejprve přehněte v jedné třetině stranu potřenou špenátem, opět přeložte a část těsta bez náplně nakonec zahněte přes závin. Kraje zahněte a závin přendejte na plech vyložený papírem na pečení.
  6. Závin potřete rozšlehaným vejcem, posypte sezamovými semínky a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 8 minut, pak teplotu stáhněte na 180 °C a dopečte ještě 15-20 minut dozlatova.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    102,76g
  • Sacharidy:

    291,78g
    • Cukry:

      24,40g
  • Tuky:

    305,35g
  • Vláknina:

    69,41g

Aktivita pro spálení: 187 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení



Podobné recepty

Zelný štrůdl

(12 hlasů)
60min
267 kJ

Závin s brokolicí a čedarem

(11 hlasů)
45min
991 kJ

Závin s rybí náplní

(9 hlasů)
1h a 15min
600 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Štrůdl se špenátem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat