Prostreno.cz

Jahodová bublanina

Česká letní klasika ke kávě či čaji. Pochutnáte si na ní ale i v podzimních měsících. Použít můžete jahody z mrazáku nebo z plechovky.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 703 kJ / 168 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy18g
tuky7g

Ingredience na

  • Na ozdobu
  • 1 plechovka drobnějších jahod
  • Na těsto
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 4 ks vajec
  • 3 lžíce pískového cukru
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Do tuhého sněhu z bílků zašlehejte cukr a postupně vmíchejte žloutky a mouku. Nakonec přidejte rozpuštěné vychladlé máslo a promíchejte.
  2. Hladké těsto vlijte do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného plechu a posypejte jahodami obalenými v cukru. Upečte ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

TIP:

Bublanina se skvěle hodí také jako sladké hlavní jídlo pro děti. Se sklenkou vychlazeného mléka se jim budou dělat boule za ušima :)




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,20g
  • Sacharidy:

    201,06g
    • Cukry:

      100,80g
  • Tuky:

    92,12g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 168 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení



Podobné recepty

Bavorské vdolečky

(44 hlasů)
55min
1468 kJ

Moravské vdolky

(42 hlasů)
2h a 5min
1312 kJ

Honzovy buchty

(40 hlasů)
1h a 10min
1155 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jahodová bublanina

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat