Prostreno.cz

Špenátová polévka s parmezánem a krutony

Recept z pořadu Když vaří táta - zdravá zeleninová krémová polévka zahřeje a zasytí.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 35min

    10min příprava

    25min vaření

  • 378 kJ / 90 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěný pórek nakrájejte na kolečka.
  2. Do širšího hrnce dejte olej a pórek na něm orestujte.
  3. Přidejte litr zeleninového vývaru a nechte ho pár minut provařit.
  4. Do vývaru přidejte 4 kostky mražených špenátových listů a opět krátce povařte.
  5. Polévku sundejte z plamene a tyčovým mixérem vše rozmixujte dohladka.
  6. Přidejte smetanu, dvě třetiny nastrouhaného parmezánu, promíchejte, osolte, opepřete a ještě tři minuty provařte.
  7. Hotovou polévku podávejte ozdobenou čerstvě nastrouhaným parmezánem a osmaženými kostičkami chleba.nm



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,41g
  • Sacharidy:

    93,14g
    • Cukry:

      12,84g
  • Tuky:

    144,70g
  • Vláknina:

    27,59g

Aktivita pro spálení: 90 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení



Podobné recepty

Pikantní bramborová polévka

(12 hlasů)
50min
273 kJ

Polévka z paprik a rajčat

(13 hlasů)
40min
190 kJ

Zeleninová polévka

(14 hlasů)
55min
584 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Domácí granola

(2 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Špenátová polévka s parmezánem a krutony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat