Prostreno.cz

Mořský vlk na salátu

Dietní ryba s luštěninovým salátem.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 769 kJ / 183 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy20g
tuky7g

Ingredience na

  • 600 g filetů - mořského vlka s kůží, nebo cejna
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • Na ozdobu
  • 1 ks citrónu
  • Na salát
  • 1 plechovka cizrny ve slaném nálevu - á 400 g
  • 1 plechovka sterilovaného hrášku - á 190 ml
  • 4 snítky čerstvého koriandru
  • 1/2 svazku zelené petrželky
  • 1 lžíce čerstvě nastrouhané citrónové kůry
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce citrónové šťávy

Postup přípravy

  1. Scezenou cizrnu, scezený hrášek, nasekaný koriandr, nasekanou zelenou petrželku a citrónovou kůru dejte do mísy.
  2. Přidejte olej, citrónovou šťávu, podle chuti osolte a promíchejte.
  3. Filety osolte a obalte v mouce smíchané s kukuřičným škrobem.
  4. Na pánvi s rozehřátým olejem a máslem opečte připravené filety, které během pečení posypte pepřem.
  5. Podávejte na připraveném salátu s tenkými plátky citrónu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    72,90g
  • Sacharidy:

    339,90g
    • Cukry:

      26,00g
  • Tuky:

    311,50g
  • Vláknina:

    59,00g

Aktivita pro spálení: 183 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Pečený halibut s hráškovým pyré

(11 hlasů)
45min
685 kJ

Treska pečená se zeleninou

(11 hlasů)
45min
609 kJ

Pstruh s hroznovým vínem

(7 hlasů)
45min
447 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mořský vlk na salátu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat