Prostreno.cz

Bábovka s červeným vínem

Voňavá a vláčná bábovka se skořicí a vínem.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 1402 kJ / 335 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy42g
tuky15g

Ingredience na

  • 250 g másla
  • 250 g moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 4 ks vajec
  • 250 g hladké mouky
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžíce skořice
  • 1 lžíce kakaa
  • 125 ml polosladkého červeného vína
  • 100 g nalámané tmavé čokolády
  • 50 g čokoládového sypání

Postup přípravy

  1. Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem našlehejte do pěny.
  2. Postupně za stálého míchání přidávejte ostatní ingredience a nakonec vmíchejte sníh z bílků. Pokud je těsto příliš řídké, přidejte trochu mouky.
  3. Nalijte do vymazané a vysypané formy na bábovku.
  4. Pečte při 180 °C asi 60 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    53,45g
  • Sacharidy:

    587,76g
    • Cukry:

      296,00g
  • Tuky:

    177,61g
  • Vláknina:

    95,00g

Aktivita pro spálení: 335 kcal

41

minut jízdy na kole

31

minut běhu

100

minut uklízení



Podobné recepty

Bábovka z vaječného koňaku

(16 hlasů)
55min
1378 kJ

Trojfarebná bábovka

(13 hlasů)
1h a 20min
1342 kJ

Rychlá bábovka

(8 hlasů)
1h a 15min
1497 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Bábovka s červeným vínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat