Prostreno.cz

Ryba se zelenou paprikou

Dietní příprava ryby se zelenou paprikou.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 5min

    40min příprava

    25min vaření

  • 366 kJ / 87 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na

  • 800 g filé bílé ryby - např. treska, kanic, okoun atp.
  • 4 špetky soli
  • 3 ks větší zelené papriky
  • 3 ks jarní cibulky
  • 1/2 šálku čerstvého koriandru - nahrubo nasekaného
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 1 svazek kadeřavé petrželky
  • 2 lžíce kečupu
  • 50 ml sezamového oleje

Postup přípravy

  1. Očištěnou a na hrubém struhadle nastrouhanou papriku, jemně nakrájenou cibuli, koriandr, jemně nasekaný česnek, limetkovou šťávu, rybí omáčku, kečup, nasekanou petrželku a cukr důkladně promíchejte ve velké míse.
  2. K paprice v míse přidejte porce ryby a obalte je připravenou paprikou. Nechte alespoň 20 minut v chladu.
  3. Pak ryby i s paprikou opečte zvolna na rozehřátém oleji, nakonec ryby osolte.
  4. Podávejte s rýží, dušenými hrachovými lusky a dušenou brokolicí.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba se zelenou paprikou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat