Prostreno.cz

Brynzové pirohy

Pirohy připravené z bramborového těsta v prášku.

Ohodnotit
(11 hlasů)
sun
  • 55min

    40min příprava

    15min vaření

  • 867 kJ / 207 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy23g
tuky10g

Ingredience na

  • 150 g másla
  • Na náplň
  • 200 g brynzy
  • 200 g cibule
  • 1/4 lžičky soli
  • 100 g měkkého tvarohu
  • 80-100 ml mléka
  • 1 hrst pažitky
  • 100 g anglické slaniny
  • Na těsto
  • 400 g bramborového těsta v prášku
  • 500 ml vody
  • 1 ks vejce
  • 150 g hladké mouky

Postup přípravy

  1. Bramborové těsto smíchejte s vodou, vejcem a přidejte hladkou mouku.
  2. Těsto promíchejte a chvíli nechte odpočinout.
  3. Slaninu nakrájejte na jemné kostičky a pozvolna orestujte, přidejte jemně nakrájenou cibuli a ještě krátce orestujte.
  4. Brynzu a tvaroh promíchejte s mlékem, nasekanou pažitkou a orestovanou cibulkou.
  5. Bramborové těsto rozválejte na asi 0,5 cm vysoký plát a vykrajujte kolečka o průměru 6 cm.
  6. Do středu kolečka dejte brynzovou náplň, přehněte a důkladně uzavřete.
  7. Pirohy vařte v osolené vroucí vodě asi 8-10 minut podle velikosti.
  8. Hotové polijeme rozehřátým máslem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    103,84g
  • Sacharidy:

    185,66g
    • Cukry:

      13,14g
  • Tuky:

    156,26g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 207 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

61

minut uklízení



Podobné recepty

Masové pirohy

(11 hlasů)
40min
732 kJ

Pirohy se šunkou

(6 hlasů)
1h a 15min
1053 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Brynzové pirohy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat