Prostreno.cz

Platýs se špenátem a sýrem Tofu

Zdravá ryba se zdravou zeleninou.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 40min

    10min příprava

    30min vaření

  • 337 kJ / 80 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky3g

Ingredience na

  • 4 porce filé z platýse s kůží
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 4 ks jarní cibulky - překrojené
  • 150 g uzeného sýra Tofu
  • 1 ks čerstvého zázvoru - 4 x4 cm
  • 3 lžíce másla
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 4 lžíce rýžového vína
  • 3 špetky soli
  • 3 lžíce sojové omáčky

Postup přípravy

  1. Porce ryby na kůži nařízněte nožem a ryby osolte. Ryby orestujte na 3 lžících másla.
  2. K rybám přidejte špenát, jarní cibulky, rýžové víno, na plátky nakrájený zázvor a sojovou omáčku, podlijte vínem a duste 15 minut.
  3. K rybám vložte na kostky nakrájený sýr Tofu a nechte na slabém ohni ještě 5 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,01g
  • Sacharidy:

    47,54g
    • Cukry:

      4,90g
  • Tuky:

    87,40g
  • Vláknina:

    6,59g

Aktivita pro spálení: 80 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

23

minut uklízení



Podobné recepty

Mořský vlk na bílém víně

(9 hlasů)
60min
523 kJ

Treska na zeleném pepři

(8 hlasů)
40min
530 kJ

Ryba s červenou cibulí

(4 hlasů)
1h a 10min
380 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Platýs se špenátem a sýrem Tofu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat