Prostreno.cz

Frittata z vařených brambor

Frittata je omeleta oblíbená v Itálii.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 630 kJ / 150 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy7g
tuky9g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Brambory nakrájejte na tenké plátky.
  2. Nechte rozpust máslo v pánvi vhodné do trouby a orestujte nakrájený pórek, asi 5 minut.
  3. Vejce rozšlehejte se solí a pepřem přidejte sýr, jemně nasekanou šalvěj a dobře promíchejte.
  4. Vejce nalijte do pánve s pórkem a na vejce uložte na plátky nakrájené brambory, posypte nastrouhaným jablkem a pečte asi 8 minut.
  5. Pak dejte pánev do trouby předehřáté na 200 °C na 10 minut a zapečte dozlatova.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,20g
  • Sacharidy:

    169,76g
    • Cukry:

      21,73g
  • Tuky:

    132,56g
  • Vláknina:

    48,00g

Aktivita pro spálení: 150 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Míchaná vejce s chřestem

(16 hlasů)
25min
596 kJ

Omeleta s rajčaty

(17 hlasů)
20min
481 kJ

Toasty na česnekovém másle

(25 hlasů)
20min
736 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

verrca
26.05.2016
Anonym
12.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Frittata z vařených brambor

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat