Ingredience na
- 4 lžíce
citrónové šťávy
- 2 lžíce
citrónové kůry
- 2 lžíce
olivového oleje
- 300 g
konzervovaných fazolí
- 2 ks
rajčat
- jemně nasekaných
- 1/4 ks
salátové okurky
- 150 g
sýra feta
- brynzy, nebo balkánského sýra - nakrájeného na kostičky, nebo rozdrobeného
- 3 špetky
mletého bílého pepře
- 1 hrst
nasekané petrželky
- 8-16 lístků
hlávkového salátu
- nebo jiného salátu
- 8 ks
kukuřičných tortill
TIP:
Kukuřičné tortilly jsou dobrá alternativa pšeničných chlebů. Konzervované fazole, rajčata, okurky a feta s nimi ladí přímo dokonale! Náplň vydrží v lednici přes noc a má celou řadu využití: jako salát, příloha k masům nebo rybám, případně k bramborám pečeným ve slupce.