Prostreno.cz

Losos s vlažným brusinkovým hořčičným nálevem

Losos je takovou rybí celebritou: všichni ho znají, všem chutná, je všude dostupný a za všech okolností vypadá dobře (možná až podezřele dobře na to, jak je zdravý).

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 622 kJ / 148 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy5g
tuky10g

Ingredience na

  • 500 g lososového filé
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého černého pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 1/2 ks bio pomeranče - nastrouhaná kůra
  • 100 ml rybího vývaru
  • 1 ks jarní cibulky
  • 2 lžíce hrubozrnné dijonské hořčice - může být i kremžská
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 30 g sušených brusinek
  • 200 g zeleného chřestu
  • Na ozdobu
  • 1 hrst řeřichy

Postup přípravy

  1. Lososový filet opláchněte, nakrájejte na 4 stejné porce a ochuťte solí a pepřem.
  2. Rozpalte lžíci oleje v teflonové pánvi, přidejte rozmarýn, pomerančovou kůru a krátce osmahněte lososa po obou stranách.
  3. Opečená filé dejte na menší plech s pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 80 °C (60 °C v horkovzdušné troubě), aby zůstalo teplé.
  4. Rybí vývar nalijte do hrnce a přiveďte ho k varu.
  5. Očistěte a pokrájejte jarní cibulku a povařte ji ve vývaru doměkka.
  6. Přelijte vývar skrze síto do mísy.
  7. Smíchejte hořčici, ocet a zbylý olej, přimíchejte brusinky.
  8. Opláchněte chřest a okrájejte tlusté konce, povařte 4–5 minut v horké vodě.
  9. Naaranžujte chřest spolu s filé a ještě teplým hořčičným nálevem v misce na talíř.
  10. Podávejte posypané řeřichou. Podávejte s bagetou jako předkrm. Jako hlavní chod můžete podávat s rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,61g
  • Sacharidy:

    248,30g
    • Cukry:

      83,77g
  • Tuky:

    144,95g
  • Vláknina:

    82,00g

Aktivita pro spálení: 148 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Losos s pomerančem

(13 hlasů)
50min
1035 kJ

Losos na zelenině

(7 hlasů)
1h a 5min
790 kJ

Losos na pomerančích

(14 hlasů)
55min
507 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Losos s vlažným brusinkovým hořčičným nálevem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat